Punthoofden bij autisme’: praktische tips voor grip op gedrag en emoties

Leerlingen, cliënten en kinderen met autisme zijn vaak snel overprikkeld en hebben moeite met het verwerken van informatie. Hoe kun je dit voorkomen en hoe kun je degene met autisme weer grip laten krijgen op zijn of haar gedrag en emoties? In de lezing ‘Punthoofden bij autisme’ leer je hoe je dit kunt doen.

Het Autiteam van BGC Floreant biedt veilige voetbalomgeving voor kinderen met ASS

Het Autiteam van BGC Floreant biedt kinderen en jongeren met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) een veilige, vertrouwde en prikkelarme omgeving om te voetballen. Met een grote groep begeleiders en ervaringsdeskundigen wordt er wekelijks getraind en gespeeld in een speciale ASS-competitie in Zuid-Holland. Het team biedt begrip, structuur en begeleiding voor kinderen met ASS die niet terecht kunnen bij reguliere voetbal of G-Voetbal.

Den Haag erkent neurodiverse gemeenschap met blauwe vlag op Wereld Autisme Dag

De gemeente Den Haag zal voortaan op 2 april de blauwe vlag hijsen ter gelegenheid van Wereld Autisme Dag, om haar inclusiviteit te benadrukken. Door de blauwe vlag te hijsen onder het motto “Zet autisme in het licht”, erkent de gemeente niet alleen haar eigen neurodiverse medewerkers, maar ook alle neurodiverse inwoners van de stad. Mensen met autisme hebben vaak bijzondere kwaliteiten die van grote waarde kunnen zijn voor organisaties, zoals aandacht voor detail, patroonherkenning en visueel geheugen. Het initiatief van de gemeente Den Haag om de blauwe vlag te hijsen draagt bij aan het vergroten van bewustzijn en begrip voor neurodiversiteit.