Verticale boerderij biedt kansen voor tieners met autisme

"Gezonde producten telen en arbeidskansen bieden aan mensen met autisme."

De REED Autism Services programma's bieden ondersteuning aan mensen met autisme en een daarvan is de vertical farm in New Jersey. Hier krijgen tieners met autisme jaarlijks meer dan 800 uur praktijkstage en kansen op betaald werk voor volwassenen. De vertical farm teelt basilicum, microgroenten en sla en verkoopt deze rechtstreeks aan consumenten, lokale restaurants en groothandelsmarkten.

Greens Do Good wil neurodiversiteit bevorderen op de werkvloer en biedt praktijkstages aan.

Vanwege de vraag naar het programma breidt Greens Do Good uit met vier nieuwe teeltcontainers geleverd door Amplified Ag. Deze bevatten teeltmodules en educatief materiaal zoals NFT-systemen, eb- en vloedsystemen en een gepatenteerd IoT-controlecentrum. De containers kunnen 1.200 planten produceren en hebben een voedselveilig systeem dat is goedgekeurd door de USDA. "We proberen niet alles te automatiseren, maar verbeteren de efficiëntie met mogelijkheden voor beheer op afstand. Zelfs met deze automatisering zorgen we nog steeds voor voldoende arbeidskansen en banen", legt Jen uit.

Vier nieuwe teeltcontainers

Te veel thuiszitters
Autismecafé van start in Vriezenveen
Punthoofden bij autisme’: praktische tips voor grip op gedrag en emoties
Leerlingen, cliënten en kinderen met autisme zijn vaak snel overprikkeld...
Het Autiteam van BGC Floreant biedt veilige voetbalomgeving voor kinderen met ASS
Het Autiteam van BGC Floreant biedt kinderen en jongeren met...
Nieuwsbrief

Deel jouw verhaal over autisme, ADHD, thuiszitters of hoogbegaafdheid bij Mendt"

Samen sterk in neurodiversiteit bij Mendt

Heb je persoonlijke ervaringen met autisme, ADHD, thuiszitters of hoogbegaafdheid en wil je anderen inspireren en steunen? Mendt biedt een platform waarop je jouw verhaal kunt delen en waardevolle inzichten kunt krijgen van anderen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad.

 

Onze gemeenschap beslaat een breed scala aan ervaringen en perspectieven, en we moedigen iedereen aan om deel te nemen aan onze discussies. We geloven dat we samen sterker staan in neurodiversiteit en bieden een platform voor open en respectvolle gesprekken.

Bij Mendt kun je ook anoniem reageren of jouw account verwijderen als je niet langer wilt deelnemen. We bewaren jouw persoonlijke gegevens zolang je jouw account gebruikt. Sluit je aan bij onze gemeenschap en ontdek de waarde van open en inclusieve gesprekken over neurodiversiteit.