Punthoofden bij autisme’: praktische tips voor grip op gedrag en emoties

Leerlingen, cliënten en kinderen met autisme zijn vaak snel overprikkeld en hebben moeite met het verwerken van informatie. Hoe kun je dit voorkomen en hoe kun je degene met autisme weer grip laten krijgen op zijn of haar gedrag en emoties? In de lezing ‘Punthoofden bij autisme’ leer je hoe je dit kunt doen.

Het Autiteam van BGC Floreant biedt veilige voetbalomgeving voor kinderen met ASS

Het Autiteam van BGC Floreant biedt kinderen en jongeren met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) een veilige, vertrouwde en prikkelarme omgeving om te voetballen. Met een grote groep begeleiders en ervaringsdeskundigen wordt er wekelijks getraind en gespeeld in een speciale ASS-competitie in Zuid-Holland. Het team biedt begrip, structuur en begeleiding voor kinderen met ASS die niet terecht kunnen bij reguliere voetbal of G-Voetbal.

Den Haag erkent neurodiverse gemeenschap met blauwe vlag op Wereld Autisme Dag

De gemeente Den Haag zal voortaan op 2 april de blauwe vlag hijsen ter gelegenheid van Wereld Autisme Dag, om haar inclusiviteit te benadrukken. Door de blauwe vlag te hijsen onder het motto “Zet autisme in het licht”, erkent de gemeente niet alleen haar eigen neurodiverse medewerkers, maar ook alle neurodiverse inwoners van de stad. Mensen met autisme hebben vaak bijzondere kwaliteiten die van grote waarde kunnen zijn voor organisaties, zoals aandacht voor detail, patroonherkenning en visueel geheugen. Het initiatief van de gemeente Den Haag om de blauwe vlag te hijsen draagt bij aan het vergroten van bewustzijn en begrip voor neurodiversiteit.

De Beperkingen van Intelligentietesten bij Hoogbegaafde Jongeren: Waarom Objectiviteit niet Altijd Mogelijk is

Hoewel intelligentietesten vaak worden gebruikt om hoogbegaafde jongeren te identificeren en hen te helpen bij het vinden van passend onderwijs en uitdagingen, zijn ze niet altijd in staat om een objectief beeld te geven van hun potentie en talenten. Er zijn verschillende beperkingen aan intelligentietesten bij hoogbegaafde jongeren, waardoor alternatieven nodig zijn om een beter begrip te krijgen van hun potentie en talenten. Ontdek hier waarom intelligentietesten niet altijd een objectief beeld geven van hoogbegaafde jongeren en wat alternatieven zijn om hun potentie en talenten te meten.

Werken in de IT met ADHD: Hoe Omgaan met de Uitdagingen en Successen

Neurodiversiteit

Als je ADHD hebt, kan werken in de IT een uitdaging zijn. Maar het kan ook een kans bieden om je unieke talenten en kwaliteiten te benutten. Door effectieve manieren te vinden om om te gaan met de uitdagingen van ADHD, kunnen mensen met ADHD succesvol zijn in de IT-wereld. Ontdek de voordelen van werken in de IT voor mensen met ADHD en leer hoe je je technische vaardigheden en creativiteit kunt benutten om een hogere mate van voldoening en zelfvertrouwen te bereiken.

Alternatieve Kledingstijl voor Hoogbegaafden: Uitdrukking van Persoonlijkheid en Individualiteit

Neurodiversiteit

Hoogbegaafde mensen hebben vaak moeite om zich aan te passen aan de heersende normen en waarden van de maatschappij. Alternatieve kledingstijlen bieden hen de mogelijkheid om hun unieke persoonlijkheid en creativiteit uit te drukken. Door middel van zelfexpressie en originaliteit kunnen hoogbegaafde mensen hun individualiteit tonen en zo hun zelfvertrouwen vergroten. Ontdek hier de kracht van alternatieve kledingstijlen voor hoogbegaafden en hoe het hen kan helpen om hun eigenheid te omarmen en te vieren.